Száj tetoválás

Készíthetünk hajszálvékony szájkontúrt, félsatírt, vagy teljes satírt.

Szájkontúr tetoválás használható a száj formájának korrigálására, illetve a száj hangsúlyossá tételére, az ajkak érzéki vonalának kialakítására. Egyéni igényektől függően a vékonytól a vastag kontúrig, a bőr tónusához és az egyéniséghez illeszkedő színben. Alkalmas az ajkak formájának esetleges változtatására, nagyítására és a természetes vagy választott szín és annak telítettségének elmélyítésére. Akár két színnel is kombinálhatunk, ami által a száj nagysága, vastagsága optikailag növelhető.

Új technológia, a 3D szájtetoválás. Ez azt jelenti, hogy egy teljes szájsatírt készítünk két színből megsatírozva. Kívülről befelé haladva világosodik a szín. A húsos ajkakat úgy tudjuk még jobban imitálni, hogy a kontúrtól befelé haladva az alsó ajak két csücske sötétebb, az ajak közepe pedig világosabb, ettől lesz optikailag még nagyobb a száj. Extra ráadás, ha a kontúr külső szélén egy világos bőrszínnel körbemegyünk. Ez által a száj formája még hangsúlyosabbá válik. Ezzel a technikával viszont nagyon óvatosan kell bánni, mert ha erős a világos szín, könnyen „bohóc” szájat kölcsönöz az illetőnek.

A kontúr 3 - 5 évig marad a bőrben, majd folyamatosan kikopik.

A száj tetoválása előtt a legfontosabb, hogy ha valaki hajlamos a herpeszre (1 évben 1-2 alkalommal kijövő herpesz már hajlamot jelent), akkor a tetoválás előtt el kell kezdeni a herpesz elleni gyógyszer szedését.

Ilyen készítmények:

Telviran, Herpesin, Virplex (recept kötelesek) vagy a recept nélkül kapható Epavír tabletta.   A tablettákat úgy kell elosztani, hogy a tetoválás előtt már el kell kezdeni a szedését, a tetoválás napján is, és a tetoválás után is pár napig szedni kell! Így teljes mértékben elkerülhető ez a kellemetlen tünet.
 

Szájtetoválás fajtái:

1.Szájkontúr tetoválás

Célja: a szép formájú szájnak a kiemelése.

2.Szájkontúr tetoválás fél- satírral

Célja: az ajkak korrigálása. A természetes száj és a tetovált kontúr közötti rész besatírozásáról van szó.

3.Teljes- satír

Célja: a színtelen ajkak esetén alkalmazzuk a természetes szájszíntől akár a rúzsozott hatás eléréséig.

 

A szájforma kialakításánál figyelembe kell vennünk, hogy milyen a száj alapszíne és formája. A szín kiválasztásánál fontos szempont, hogy soha ne kezdünk sötét színnel tetoválni, még ha a vendég szeretné, akkor sem! Mindig olyan színt válasszunk, ami a vendég természetes bőr- és hajszínéhez megfelelő.

Idősebbeknek világos vagy élénk színt válasszunk, mert a sötét színek öregítenek.

A száj formájától csak félsatír vagy teljes satír esetében térhetünk el, mert ezeknél a technikáknál lehetőségünk van besatírozni az eredeti- és a megrajzolt szájforma közötti különbséget.

 

A száj tetoválása után nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. Szabad viszont arcot, hajat mosni, de lehetőleg gyors, célirányos zuhanyzással, hogy ne áztassuk fel a tetovált bőrfelületet és utána csak könnyed mozdulatokkal itassuk fel a vizet a területről. Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni. Az általunk adott készítménnyel viszont rendszeresen, napi 5-6 alkalommal is kenegetni kell. Ez is segít megelőzni az esetleges fertőzéseket.

A szájkontúr vagy satír tetoválás esetében, 1 hónappal a tetoválás elkészítése után egy ún. színfrissítő, szükség esetén pigment pótló korrekcióra van szükség. Ezt az ár minden esetben tartalmazza és érdemes tudni, hogy a korrekció, sokkal rövidebb ideig tart.

Egyedül a száj tetoválás esetében jár kettő ingyenes korrekció! Ezért is érdemes a fokozatosság elvét betartani. Sötétíteni bármikor tudunk, világosítani viszont sokkal több idő, és kétséges a végeredmény is.

A forma megrajzolásánál figyeljünk a felsőajak ívére. Ne hajoljanak a sarkai lefelé, mert az szomorúvá teszi az arcot. Csukott szájnál a vonalak a sarokban találkozzanak (nyitott szájnál nem kell, hogy látszódjon az összekötés, tehát nem kell tetoválással összehúzni)!

 

Száj elkészítésének menet:

Töröljük le a vendég sminkjét, fertőtlenítsük le a bőrfelületet. Válasszuk ki a színt 2-3 árnyalat közül (nem kell több színt mutatni, mert a vendég elbizonytalanodik). Várjunk pár percet, amíg a festék megszárad, mivel száradás után mindig más árnyalat alakul ki.

A szín kiválasztása után a forma megrajzolása követezik. Itt is a fokozatosság elvét kell betartanunk. Három alkalommal találkozunk a vendéggel, így ha szájnagyobbításról van szó, akkor később is van időnk még egy kicsit nagyobbítani, ha az a vendég kívánság.

Válasszuk ki a szájtetoválásunkhoz a legalkalmasabb tűmodult. A száj sarkában kezdjük el a tetoválást, mert itt a legérzéketlenebb a bőrfelület.