Szemhéj tetoválás

 

A szemhéjtetováláshoz leginkább a fekete színt használjuk, de igény szerint a barna árnyalatait is alkalmazhatjuk. A szemhéjtetoválás színét, a szem és a szemöldök színéhez igazítjuk. A sminktetoválás elkészítése beavatkozástól függően 1-2 órán át tart. Érdemes tudni, hogy rendszeres tartós szempilla festés esetén a sminktetoválás gyorsabban halványodik, mint az arc bármely más területén.

 

Szemhéjkontúr tetoválás alkalmazható a szem hangsúlyossá tételére, valamint a szem formájának korrigálására. Egyénre szabottan, a vékony szempillatőben húzott vonaltól, egészen a vastag vonalvezetésig. A felső és alsó szemhéj tetoválásának célja a szem természetes szépségének hangsúlyozása, a szemforma előnyös befolyásolása. A felső szemhéjon tetoválható vastagabb szélesebb ívelt vonal is, esetleg húzott véggel, mintha tussal lenne kifestve a szemhéj.

 

 

Mivel a szemhéj bőre rendkívül érzékeny, ezért a legtöbb vendégnek a tetoválás után duzzadt, pirosas lehet a tetovált bőrfelület. Ezért ajánlott, hogy akit ez a munkahelyén vagy egyéb okoknál fogva zavar, az péntek délutánra vagy szombati napra kérjen időpontot.

Szemhéjtetoválás előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést, valamint tartós szempillafestést csináltatni és természetesen a tetoválás után sem 1,5 - 2 hétig.

Mindig a szempillák között kezdjünk el pigmentálni.

A felső kontúrvonal kb. a legelső szempillánál kezdődjön, és nem beljebb. Hossza a vendég ízlésétől függ, és persze a szem állásától. Sokkal hosszabb viszont semmiképp ne legyen a szem eredeti alakjától. Első kezelésnél én azt ajánlom, hogy próbáljunk minél többször, és minél alaposabban átmenni az alapvonalon, az első pillától az utolsóig, hiszen ez az alapja az egésznek. Amikor ez kész van, akkor a vendéget felültetjük, és ülő helyzetben nézzük meg a vonal meghosszabbított változatát. Nagyon vigyázzunk! Fekve soha nem azt az ívet látjuk, mint amit nyitott szemmel, ülő állapotban. Amennyiben már nagyon bedagadt a szemhéj, és befolyásolja az ítélőképességünket, a vonal meghosszabbítását pár hét múlva végezzük inkább el.

Az alsó kontúr vonal mindig rövidebb, mint a felső. Nagyon kivételes esetben húzzuk teljesen be a vonalat, mivel kicsinyítő hatást érünk el vele. Fontos, hogy pontosan határozzuk meg még az érzéstelenítés előtt a vendég szemformáját, mivel utána már nem biztos, hogy szerencsés kinyitnia a szemét, mert csíphet az érzéstelenítő.

A felső és az alsó szemhéjon a szemzug felé, befelé haladva a tetovált vonal mindig fokozatosan vékonyodjon el.

 A felső és alsó vonal összekötése a külső szemzugban, kicsinyíti, „bezárja” a szemet, a teljesen behúzott alsó vonal szintén. Erre mindig figyeljünk.

Általában mindig fekete festékkel készítjük el a szemhéjtetoválást. Idősebb vendégeknél használhatunk lágyabb színárnyalatot, pl.: barnát, szürkét.

 

Szemhéjtetoválás menete:

Bőrfelület arctejjel való letisztítása, majd fertőtlenítése.

Érzéstelenítő krém felhelyezése mindkét szemre, csukott állapotban.

Hatóidő eltelte után egyik szemről eltávolítjuk a krémet, majd enyhén fertőtlenítjük, zsírtalanítjuk. A szemhéj középső pontján a legalkalmasabb elkezdeni a tetoválást, mert itt a legérzéketlenebb. Az első húzásoknál nem kell aggódni, ha nem marad meg a festék, hiszen a bőrfelület „átütése” cél. Ha már ilyenkor erősen dolgozunk, véletlenül még érzékeny a vendég szeme, akkor az egész folyamatot rosszul viseli, fél, hogy végig fájni fog! Szóval mindig finoman, óvatosan kezdjük a szemtetoválást. (Ezt szemöldöknél és szájnál nem tehetjük meg, mert muszáj, hogy lássuk a megrajzolt forma letörlése után, a tetovált vonalat.)

Amikor megvoltak az első húzások (kb. 2-3 alkalomig tart az előérzéstelenítő hatása), akkor letöröljük a felesleges festéket, és bekenjük a következő érzéstelenítővel. Amíg hat a TAG#45, elkezdjük a tetoválást a másik szemen is. Felváltva dolgozunk mindkét szemen.

Ha a vendégünk vastagabb csíkot szeretne, alkalmazzuk a spiráltechnikát, mivel ha túl sokszor megyünk át a szemhéjon a vonaltechnikával, akkor szinte „elvágjuk” a bőrt.

 

Az alsó szemhéj érzéstelenítése is csukott szemnél történik. Az alsó vonal elkészítése sokkal kevesebb időt vesz igénybe. Itt is a csík a szemzug felé, befelé haladva szépen vékonyodon el. Próbáljuk minél jobban kifeszíteni a bőrt, így a festék is sokkal könnyebben, és gyorsabban bejut.

A munka végeztével ismét letisztítjuk arctejjel a felesleges festéket a szemhéjról. Érdemes alaposan áttörölni a felületet, mert csalóka, amikor a festék „megül” a pillák között. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy jó munkát végeztünk, pedig csak a festék gyűrt össze a pillák tövében.

A szemhéj tetoválása után kerülendő 1 hétig a szempillaspirál és egyéb szemhéjfestékek használata, valamint nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. Szabad viszont arcot, hajat mosni, de lehetőleg gyors, célirányos zuhanyzással, hogy ne áztassuk fel a tetovált bőrfelületet és utána csak könnyed mozdulatokkal itassuk fel a vizet a területről.

Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni.

A szemhéj tetoválás esetében is igaz, hogy pár héttel a tetoválás elkészítése után egy ún. színfrissítő, szükség esetén pigment pótló korrekcióra van szükség. Ezt az ár minden esetben tartalmazza és érdemes tudni, hogy a korrekció, sokkal rövidebb ideig tart és nem lesz már duzzadt a szemhéj.