Költségmegtakarítás

 

KÖLTSÉGMEGTAKARÍTÁS!!!                                                                                        

 

A szépségszalonok életében, az év első hónapja(i)  a legkritikusabb(ak). Mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt a lehető legkönnyebben átvészeljük?

  1. Folyamatosan, heti gyakorisággal kísérd figyelemmel forgalmadat és költségeidet!

Tisztában kell lenned a tiszta hasznoddal! Sokan struccpolitikát folytatnak: napról napra élnek és költenek. Ha tisztában vagy a bevételeddel egy adott hónapban, kiderül, hogy nem is megy olyan rosszul az üzlet. Jobban fogod tudni kontrollálni a kiadásaidat.

  1. Mérd fel pozíciódat a piacon! A szalonod vendégköre főleg kis bevételű vendégekből áll, vagy inkább tehetősebb személyekből?

Egyértelmű, ha az első csoport tagjai látogatnak sűrűbben, nehezebb lesz átvészelni a krízishelyzetet. Ilyenkor koncentrálj az exkluzív vendégeidre! Végre van rájuk elég időd! Találj ki exkluzív csomagokat. Az újdonságra mindig van igény! Próbáld ki!

Nem kell drága dolgokra gondolni. Pl. az én volt Főnökasszonyom, szezonális gyümölcsökből és zöldségekből készített friss pakolásokat. A vendégek imádták! Egyszerű és gazdaságos, de sokan otthon mégsem készítik el maguknak.

  1. Krízis időszakban privát megtakarításodat semmi esetre se fektesd szalonodba. A tapasztalat azt mutatja, hogy a mentőövnek szánt összeg legtöbb esetben már túlkésőn történik, és a pénz ez által elvész.
  2. Mely kezelések a legjövedelmezőbbek szalonodban? Mely kezeléseknek és termékeknek van különösen magas haszonkulcsa? Ránckezelések, testkezelések, sminktetoválás, krémeladás...?  Amennyiben ezeket vonzó marketinggel kötöd össze, felélénkítheted azok eladását. Figyelem! Nem mindig az akció a megoldás! Adj a kezelés mellé valamit ajándékba: pl. szemöldökszedést vagy egy nappali sminket…stb.
  3. Próbálj csökkenteni a költségeiden! Kis dolgok is számítanak.  

Lehetőleg szállítási költség nélkül rendelj. Használd fel utalványaidat, kedvezményeidet. Ha megteheted, rendelj nagyobb mennyiségben, így a cég is kedvezőbb árat kínál. Fogj össze másik kozmetikussal, hogy meglegyen a rendelési limit.

 

 Sok sikert! Jó munkát!