Utókezelés

 

Komplikációkat okozhat a tetoválást követõ bõrgyógyulás során a nem megfelelõ vagy nem elegendõ ellátás, erõs közvetlen napsütés, fertõzésveszélyes vagy irritált bõr.

 

Tehát a kezelés előtt 2-3 nappal és a kezelés ideje alatt tilos a szolárium, az uszoda és a szauna használata. Intenzív sportot sem javaslom aznap.
Vendégeim azt is meg szokták kérdezni, hogy az nap este mehetnek- e szórakozóhelyre vagy aki ilyen helyen dolgozik, hogyan védje tetoválását?
Szerintem a legjobb, ha friss tetoválással nem indul el a vendégünk bulizni, mert valamilyen mértékben igénybe veszi a bőrét a kezelés. Főleg szájtetoválás alkalmával félő a fertőzés veszély a szórakozóhelyeken. Idegen pohár használata nagy problémát okozhat.
Kötelező minden esetben a szívószál használata! Aki szórakozóhelyen dolgozik, próbálja meg szabadnapjára beiktatni a kezelést, legvégső esetben pedig lelkiismeretesen használni a regeneráló termékeket.
A tetoválást végzõnek megfelelõ szóbeli vagy írásbeli tájékoztatást kell adni a tetováltnak a tetoválást követõ bõrápolásról. A tetovált bõrfelületet mindenfajta fertõzésveszélytõl óvni kell.
Amennyiben minden elõvigyázatosság ellenére, bõr irritáció, bõrpír, felhólyagosodás vagy levedzés elõfordulna a tetováltat haladéktalanul orvoshoz (bõrgyógyászhoz) kell irányítani.
 
Ide tartozik minden olyan termék, ami a tetovált felület gyógyulását elősegíti, meggyorsítja.

 

Regeneráló termék nélkül tehát SOHA ne engedjük el a vendégünket, mert a gyógyulás ideje alatt egyáltalán nem mindegy mit használ otthoni kezelésre.
A saját maga által vásárolt termék (pl: körömvirág krém) használatánál fenn áll a veszély, hogy olyan összetevőt tartalmaz, ami a sminktetoválás végleges színét befolyásolhatja.

 

https://www.permanentmakeup-machine.com/utokezelok/