Tetováló gépek közötti különbségek

A legnagyobb dilemmát minden esetben a tökéletes sminktetováló gép kiválasztása okozza a kozmetikusoknak. Szeretné mindenki a legmegbízhatóbb gépet a magáénak tudni, lehetőleg megfizethető áron.

Most leírom Neked, mire érdemes odafigyelni a sminktetováló készülék kiválasztásánál:

 

1. Elengedhetetlen szempont a gép egyenletes vonalvezetése és a festékbejuttatási képessége!

 

A gép egyenletes vonalvezetése függ a készülékben a tű le-, fel mozgása mellett a tű oldalirányú elmozdulásától.

Minél egyenletesebb a tű le- fel mozgása és minél kisebb a tű oldalirányú elmozdulása, annál egyenletesebb vonalat lehet vele húzni.

A legjobb minőségű gépekben a precíz mechanika teljesen kiküszöböli az oldalirányú rezgést.

Ezáltal a festék egyenletesen jut be a bőrbe illetve kisebb fájdalommal és sérüléssel jár az eljárás.

Ez azért nagyon fontos, mert ha kisebb a tetoválással járó bőrsérülés, kisebb lesz a kezelés alatt a fájdalom, és a festék is sokkal nagyobb mennyiségben megmarad a bőrben.  

A kezelendő felület sokkal szebben és gyorsabban gyógyul.

Tehát az egész eljárás sokkal kíméletesebb!

 Legjobb példa: szemtetoválás után nem lesz napokig dagadt a vendég szeme! Engem nagyon sokan ezért is kerestek meg:)

 

2. Fontos kritérium a gép kezelhetősége!

 

Tökéletes munkát csak kényelmes körülmények között lehet végezni.

A kézi egység súlya és kikalakítása fontos szempont a munka végzés közben.

A gép ki- be kapcsolását lehet lábpedállal vagy kézi vezérléssel irányítani.

Én a lábpedállal rendelkező gépeket javaslom, mert nem utolsó szempont munkavégzés közben a (gumikesztyűs, festékes) kezek tehermentesítése.

A sminktetováló gépek össze- és szétszerelhetősége között szintén igen nagy különbségek vannak.

Az egyszerűbb gépeket általában 3-4 apró alkatrészből kell összeszerelni. Ilyenkor nagyobb az esély az alkatrészek nem tökéletes csatlakozásra és a sterilizáció sem maximális, mivel a tűt, a tűcsúcsot és a tűbefogót egyenként kell össze illeszteni.

 

Az kezdetleges gépeket több alkatrészből kell összeállítani:

 

 

A profi készülékeknél a tűcsúcs és a tű egyszer használatos, egybeépített, úgynevezett tűmodul rendszerű és egyetlen mozdulattal csatlakoztatható a kézi egységhez. Az egybe épített tűmodul megkönnyíti az összeszerelhetőséget és a kezelhetőséget a kozmetikus számára.

A tű és a tűvezető egy egyszer használatos elembe van integrálva, így teljesen kizárt a festék, vagy vér visszaáramlása a kézifejen belül!

Maximális sterilitás és védelem, egy mozdulattal!

 

3. A sminktetováló tű beállítása

 

A tű mélységének beállítása is nagyon fontos momentum, mivel a bőr vastagsága eltérő a szemnél, szemöldöknél és a szájnál. Ezért a festéket is különböző mélységbe kell bejuttatni a bőrbe. A komolyabb gépeknél ez egyszerűen a készülék tűcsúcstartó részének elcsavarásával oldható meg.

A kezdetleges gépeknél ezt nem lehet beállítani. A kozmetikus a saját érzésére tud csak hagyatkozni.

Megjegyzés: Nekem 16 évvel ezelőtt úgy tanították, hogy amikor hozzáér a tű a kezelendő bőrfelülethez, amint érzed az ujjad alatt a gép által okozott rezgést a vendég bőrén, megfelelő mélyen van a tű.

Otthoni gyakorlásra narancsot ajánlottak tetoválni:) Nem is volt rossz ötlet! A lényeg: ha jól tetováltál, finoman és kellő mélységben nyomtad bele a tűt, a narancson a tetoválás még másnap is szép maradt. Viszont ha túl erősen nyomtad rá a gépet, másnapra összeesett a tetoválandó részen a narancs.

Érdemes kipróbálni!

 

A tű leütési sebességének szabályozása is a tökéletes végeredményt biztosítja. A teljesen digitális, mikroprocesszor által kontrollált készülékeknél a sebesség széles skálán 100-150 leütés/ másodpercenként. Fokozatmentesen változtatható a leggyorsabbtól a legkíméletesebbik. Természetesen vannak gépek, ahol manuálisan szabályozható a leütési sebesség, ezeknek a minősége és precizitása legalább olyan minőségű, mint a mikroprocesszor által kontrollált készülékeknél.

 

4. A gép működési zajszintje

 

A túl hangos gép a vendég számára ijesztő lehet, a kozmetikust pedig egy idő után idegesítheti a zaj.

 

5. Gép élettartama, garancia

 

A gép élettartama is az alkatrészek minőségétől függ. Sajnos a régebbi típusú gépeknél a műanyag tartozékok elég hamar elkopnak, kilazulnak és nem is maximálisan sterilizálhatók.

Az újabb gépek általában rozsdamentes acélból készülnek, stabil vázzal, stabil alkatrészekkel. A garancia ezekre a típusú gépekre éppen ezért általában mindig sokkal több időre szól. Kb.1-2 év.

 

6. A tetováló gép működése

 

 A tetováló gépeknek két nagy csoportja van: 

1. A leütési sebesség nem állítható.

Ide tartoznak az alap gépek, melyek egy kéziegységből állnak. Egy gombbal rendelkeznek a ki- és bekapcsoláshoz vagy ezt a funkciót egy lábpedál helyettesíti. Sajnos ezekre a gépekre kell írnom, hogy elég kezdetlegesek. A tűnek van oldal irányú kilengése, ezáltal a vonalvezetés nem lesz tökéletes. A bőr jobban sérül, a festék kevésbé marad meg a bőrben.

2. A leütési sebesség állítható:   #1  manuálisan és a  #2  digitálisan.

 

#1 A manuálisan állítható gépeknek is van két csoporja: - Manuálisan állítható

                                                                                           - Manuálisan állítható, de már mikroprocesszor által kontrollált.

 

- Manuálisan állítható gépek sebessége 90-110 leütés/ másodperc. Ezeknél a gépeknél a tűnek van némi oldalirányú kimozdulása. A sebesség beállítása egy fokozatmentes csavaró gombbal történik.

 

- Manuálisan állítható, de már mikroprocesszor által kontrolált készülékeknél a gép paraméterei megegyeznek a teljesen digitalizált változattal.

Ezt a típust az eladhatóság és a piac kereslete hozta létre, hiszen nagyon jó minőségű gépet elérhető áron tudunk vásárolni!

Tökéletes kéziegység konstrukció, precíz digitális beállítással.

 

#2 Teljesen digitális, mikroprocesszor által kontrollált készülékek:

Ezek a gépek minimális sérülést és minimális fájdalomérzetet okoznak. A feszültségstabilitás tökéletesen egyenletes fordulatszámot biztosít.

A sebessége széles skálán (100-150 leütés/ másodperc) fokozatmentesen változtatható, a leggyorsabbtól a legkíméletesebbig.

A végeredmény gyönyörű, egyenletes sminktetoválás és elégedett vendég!