Szemölök tetoválás

 

A szemöldök megrajzolása előtt fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen a vendég arc formája?

 

 

Ovális arc: az ideális arcforma, a „tökéletes”.

Az arc az orcáknál a legszélesebb, a homlok ehhez képest keskenyebb, de valamivel szélesebb az álvonalnál. Tehát a homlok és az áll keskeny, az arccsont és az orcák szélesebbek.

Mivel az ovális arc arányos, semmit nem kell korrigálnunk, mindenféle szemöldökforma jól áll az ovális arcformával rendelkezőknek. Az alakja és a vastagsága egyéni preferencia kérdése, de különösen jól áll az enyhén ferde, gyengén ívelt, közepesen vastag forma.

 

Kerek arc:

Ha az arc ugyanolyan széles, mint amilyen magas, akkor beszélünk kerek arcról.
A kerek arc rövid, széles, általában telt orcákkal és kerek állal társul.

A cél, hogy az arc hosszabbnak, vékonyabbnak, oválisabbnak tűnjön.

Az erősen ívelt, szögletes szemöldök a nyerő. Kerülni kell a kerek formát, hogy ne tűnjön még kerekebbnek az arc. Ha valami miatt nem lehet magasan ívelő szemöldököt kialakítani, jó lehet még az enyhén ívelt szemöldök is. Lehet közepesen vastag vagy vastag is, a lényeg, hogy lehetőleg magasan legyen a töréspont.

 

Szögletes arc:

Széles arc, határozott homlok és állrész. Az arc ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az állkapocsnál, utóbbi pedig határozottan szögletes vonalú.

A szépen ívelt, vagy hajlított, viszonylag magasan csúcsosodó szemöldök a legjobb választás. A szemöldök emelkedő része legyen egyenes, de a lefelé tartó fele kerekebb.

Vastagságát tekintve a közepesen vastag az ideális, mert a túl vékony szemöldök nem tereli el a figyelmet a széles állkapocsról. Kerülni kell a szögletes formát, a kicsit kerekebb, ívesebb vonalú szemöldök a nyerő.

 

 

Hosszúkás arc:

Az arc láthatóan hosszú, vékony, a homlok magas, az áll általában keskeny és hegyes, az orr hosszúkás.

A cél, hogy az arc rövidebbnek, oválisnak tűnjön.

A tökéletes szemöldök forma, a lapos forma. Nem ívelt, nem kerekített, hanem egyenes. A lapos szemöldök ugyanis eltereli a figyelmet a hosszúkás arcról és szélesebbé teszi azt.

Legyen egyenletes vastagságú.

 

Szív alakú arc:

A homlok az arc legszélesebb pontja, az áll keskeny és hegyes, az arc meredeken keskenyedik el az állig.

Az állkapocs is keskeny, az arc vonala olyan, mint egy élére állított háromszög.

A cél, hogy tompítsuk a határozottan, áll felé keskenyedő arc vonalát.

Ezt leginkább egy kerekebb, lágyan ívelt szemöldökformával érhetjük el.

Az ív lehet alacsony és magas, attól függően, hogy az arc rövidebb vagy hosszabb. A lényeg, hogy kerek formájú legyen, mert ez segít lágyítani az arcvonalakat.

A vastagság kialakításánál az arany középút a lényeg. Ne legyen se túl vastag, se túl vékony.

 

 

 

 

A szemöldök formájának tervezésénél az előírt szabályokat érdemes betartani.

A szemöldök eleje (A) soha nem lehet magasabban, mint a vége (C). Az ideális, ahogyan a kép is mutatja, ha egy vonalban van a két pont. Idősebb vendégeknél a szemöldök végét (C) kicsit magasabbra is hagyhatjuk, mivel a kor előre haladtával a bőr megereszkedik, a szemöldök vége lentebb „esik” és szomorú tekintetet kölcsönöz az illetőnek.

Érdemes figyelembe venni, hogy a vendég szeme távol ülő- e vagy közel ülő?

Általában az európai embereknek távolülő szemük van. Ilyenkor megengedett, hogy az orrcimpa szélességét követő függőleges vonalon belül kezdődjön a szemöldök megrajzolása.

Amennyiben közel ülő a vendég szeme, egyértelmű, hogy optikailag ilyenkor próbáljuk korrigálni a „problémát”. A szemöldök kiinduló pontját kicsit távolabb visszük egymástól.

 

 

 

Szemöldök tetoválás elkészítésének a menete:

Töröljük le a vendég arcát arctejjel, majd fertőtlenítővel.

Állapítsuk meg az arcformát, és az eredeti szemöldököt. Mindent figyelembe véve, az előzőekben leírt szabályok alapján, törekedjünk a tökéletes szemöldökre, ami a vendégünknek a legideálisabb. Ami fontos, hogy ne minden áron! Ugyanis mindig vigyázni kell arra, hogy a lehető legtöbb szőrszálat „megmentsük”, mivel akkor a legtermészetesebb a végeredmény is. A forma megrajzolása után, a festékkiválasztás következik.

A szemöldökök közé kenjünk fel egy kicsi festéket, a vendéggel közösen kiválasztott árnyalatokból (lehet 2-3 szín is). Várjunk pár percig, mert a pigment színe változik.

Amikor megvan a kiválasztott festék, ismét óvatosan át fertőtlenítjük a bőrfelületet, vigyázva a felrajzolt formára.

A legelső húzást érzéstelenítő nélkül végezzük. Satíros technikánál a körvonalat rajzoljuk át. Szálas technikánál a szőrszálakat húzzuk meg kellő távolságban. A lényeg, hogy át legyen „ütve” a bőrfelület. Így az érzéstelenítő sokkal hatékonyabban jut be a mélyebb rétegekbe. A bőrfelületet folyamatosan tisztítsuk meg a festéktől, hogy tökéletesen lássuk munkánk eredményét. Szálas szemöldöknél ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanazon a szőrszálakon menjünk át. A folyamatot addig ismételjük, amíg nem látjuk tökéletesnek a végeredményt.

Megjegyzés: szemöldöknél és szemtetoválásnál is előfordulhat, hogy a vendég bőre túl érzékeny, sérülékeny. ( Főleg a szemöldök vége felé és a szem külső csücskében.) Esetleg kivérzik a bőr, és a festéket sem akarja bevenni. Ilyenkor az intenzitáson kell állítani, vagy a tűt vékonyabbra vagy vastagabbra cserélni.

Én felváltva szoktam két szemöldökön (szemen) dolgozni. Amíg az egyik szemöldök zsibbad, addig a másik szemöldökön dolgozom. Így nincs egy felület sokáig igénybe véve, és a munkafolyamat is gyorsabban halad.

Ha elkészültünk a tetoválással, arctisztító tejjel töröljük le a felületet és fertőtlenítsük le ismét. Ezt nagyon óvatos mozdulatokkal végezzük, mert a vendég is és a bőre is nagyon érzékennyé válik. Legyünk mindig maximálisan figyelmesek és türelmesek!

Befejezésül alkalmazzunk ápoló kozmetikumokat, ami lehet Bórvazelin, E- vitaminos krém.