Vendég: "Érdeklődni szeretnék!"

 

Mivel a sminktetoválás nem egy olyan dolog, amit egy pillanat alatt dönt el a vendég, ezért vagy személyesen vagy telefonon fel fog tenni pár kérdést!

 

A lényeg, ne akarj minden téren megfelelni! Nem kell minden áron tetoválnod akkor és úgy, ahogy Ő szeretné!

A vendéggel éreztetned kell, hogy a legjobb kezekbe kerül  ha Téged választ, éppen ezért tájékoztatnod kell mindenről, és a kizáró tényezőket is tudomásul kell vennie mindkettőtöknek.

 

Mit is értek ez alatt?

 

- Szeretne sminktetoválást, de pl. külföldön él, és ki tudja mikor látod ismét?  A korrekció időpontja kétséges...
 
Te el szeretnéd vállalni, mert a pénz az pénz, de mi van akkor, ha nem sikerül elsőre tökéletesen a kivitelezés (egyik szemöldök erősebb mint a másik, vagy a szemtetoválásnál a tusvonal kicsit hosszabb, mint a másiknál...stb.) Persze ezek nem nagy problémák, de mégis így kell léteznie X ideig, és a hibás biztos Te leszel.

Szerintem a max. 3- 4 hónap várakozási idő még elfogadható, de csak úgy, ha a vendég is vállalja a következményeket! Tovább én azért nem várnék, mert személy szerint velem is előfordult, hogy a természetesség jegyében világos szemöldök tetoválást készítettünk. A varr regenerálódása után megállapítottuk, hogy az arca elbírja az erősebb árnyalatot is. Igen ám, de elutazott. Mire vissza tért pár hónap múlva, szinte elölről (na jó, nem:)) kellett kezdeni a munkát, mert annyira "elnyelte" a festéket a vendég bőre. Amennyiben lehetőségem lett volna pár hét múlva korrigálnom, ilyen biztos nem forult volna elő.

Szóval érdemes mérlegelni, mert utólag lehet, hogy több munkád lesz vele, több idő, több festék...stb. és a vendég is hónapokig a félkész munkát nézi a tükörben.

Persze ha meg tudtok állapodni egy aránylag közeli időpontban, akkor semmi akadályát nem látom a tetoválásnak.

 

- Sűrgeti az idő, nyaralni készül, vagy valamilyen rendezvényre. Kevés az idő a regenerálódásra, de Ő mégis hajthatatlan!

 

Én biztos nem vállalnám el! Még pedig azért nem, mert minden vendég más, minden bőr más...  Vannak akik meg sem érzik a gyógyulási időszakot, vannak akik még napok múlva is a tetoválás hatása alatt állnak, vagyis kicsit "túl aggódják" az egész helyzetet.

Arról nem beszélve, hogy az Ördög soha nem alszik!

Legyen Ő a 100-ból az az 1, akinek pl. alapból ödémásodásra hajlamos a szeme, és még napok múlva is látszik a beavatkozás utóhatása. Ilyen esetben még sminkkel sem segíthetünk a helyzetén, mivel a gyógyulási időszakban tilos bármit is használni a regeneráló krémen kívül.

Ilyen állapotban elindulni egy rendezvényre vagy nyaralni, ahol az összes ismerősének el kezd magyarázkodni, hogy Te csináltad, elég kellemetlen Rád nézve!

A negatív reklámról pedig már nem is beszéltek...

 

- A vendégnél kizáró tényező mutatkozik (terhesség, cukorbetegség, keloid hajlam...stb.), de Ő saját felelősségére mégis meg akarja csináltatni a sminktetoválást!

 

Egyértelmű a válasz: NEM! 

Bár a terhességgel kapcsolatosan megoszlanak a vélemények. Régen nekünk is úgy tanították, hogy csak a bőr legfelső rétegét érintjük a tetoválás során, így a festék nem kerül a véráramba, nem lesz negatív következménye. Azért én nem lennék biztos e felől. A mai napig sok olyan készülék van forgalomban, ami mellett csak a kozmetikus ügyességében bízhatunk, hogy nem nyomja túl mélyre a tűt. Ezt igazolja az is, amit a bevezetésben említettem, hogy sok olyan vendég van, akinek már kb. 10 éves a sminktetoválása, mégis elég szépen látszik. Ez is azt bizonyítja, hogy vannak gépek, melyek jóval mélyebbre hatolnak.

Ebben az esetben is bármilyen komplikáció lépne fel a későbbiek folyamán, csakis Te lennél megbéllyegezve!

 

A cukorbetegség jellemzője, hogy nagyon nehezen gyógyulnak a seb vágásai, karcolásai. Sokszor akár hónapokig is elhúzódhat egy seb gyógyulás. Ilyen esetben nem érdemes kockáztatni, mert a várt erdemény elmarad, az ablakon kidobott pénzről pedig nem is beszélek.

A keloidot és a többi kizáró tényezőt a későbbiekben említem.

 

- Minden stimmel, de alkudni, egyezkedni szeretne a vendég!

 

Na, ennek soha nincs jó vége. Én is kaptam pár pofont, mire elhatároztam magam, hogy kitartok az álláspontom mellett! Nincs alku, nincs részlet fizetés!

Amikor elkezdtem ezt a sminktetoválást, még nem volt nagyon ismert, és elterjedt dolog a vendégek körében. Nagyon örültem, amikor valaki az elsők között szeretett volna tetováltatni. Amikor viszont előállt azzal az ötlettel, hogy mi lenne ha két részletben fizetne, nem is tudtam hírtelen, mit is reagáljak? Elvégre az első alkalommal még nincs is kész a tetoválás, hiszen vissza kell jönnie korrekcióra.. - mondja Ő. Én ezen naívan elgondolkodtam, és bele mentem az üzletbe... Kár volt, mivel a vendég természetesen nem jelentkezett, de mástól hallottam, hogy mennyire meg volt elégedve, mert olyan jól sikerült a tetoválása, hogy még korrekcióra sem kellett vissza jönnie. Persze az ilyen embereket hiába hívod fel telefonon, vagy üzensz nekik, mindig leszerelnek, hogy " Persze, majd megyek...!" és nem kell mondanom, sose látod többet.

 

Mit is kell ilyen esetben válaszolni? Az igazat! Azt, hogy az első alkalom mindig a legidőigényesebb, legmunkásabb. Tájékoztatod a vendéget minden ezzel járó hatásról, átbeszélitek és berajzoljátok a formát, kiválasztjátok a színt, ami sokkat több időt és anyagot vesz igénybe, mit egy korrekció. Hiszen a korrekció alkalmával valóban sokszor előfordul, hogy szinte egy kész tetoválást látsz viszont a vendégeden. Én ettől függtelenül minden esetben átmegyek ismét a kezelendő felületen, mert szerintem úgy lesz a legtartósabb, és én is akkor vagyok nyugodt, ha tudom, mindent megtettem a vendégemért.

 

Szóval van aki ezt megérti, és elfogadja, és persze elő forul, hogy van aki nem, azt viszont nem is kell bánni, mert valószínű, az ilyen vendég utólag sem fizetett volna.