Mi is a sminktetoválás?

 

Mi is a sminktetoválás?

A testtetoválásból fejlődött ki, a '70-es évek elején.
A legnagyobb különbség, hogy amíg a testtetoválás a bőr mélyebb rétegeit érinti (ezért látszik egy életen át), addig a sminktetoválás csak a legfelső hámrétegbe j
uttatja be a festéket, így kb. 2-3 év alatt elhalványul, majd tejesen eltűnik. Így nem kell aggódni, ha idővel változtatni szeretnénk a tetoválás formáján vagy színén.

A sminktetoválás tökéletesen alkalmas a szemöldök, szemhéj, száj kiemelésére, illetve korrekciójára.

Amíg a sminktetoválás kezdeti időszakában az erős kontúr volt a jellemző, addig napjainkban egyre jobban a természetességre törekszünk. Éppen ezért nem beszélhetünk mű hatásról, és az sem helytálló, hogy lekorlátoz minket egy bizonyos smink használatára. Egy finom szemöldök-, vagy egy szempillasűrítő vékony tusvonal tetoválása egyáltalán nem befolyásolja pl. egy alkalmi smink elkészítését. Így mindenkinek bátran lehet ajánlani ezt a szépség fokozó módszert :)

 

Megjegyzés:  Amikor még én kezdtem tetoválni, technikailag nem volt különbség a sminktetováló gépek között, max. csak design- ban. Ezt azért fontos megemlítenem, mert én is több vendégemnél tapasztaltam, hogy van bizony, akinek 10 év után is tökéletesen látszik a sminktetoválása. Ennek egy oka van, hogy a régi technikai adottságok elég kezdetlegesek voltak, és bizony mélyebb rétegeket is érintettünk a bőrben. Így a "kopási" folyamat igen csak lelassul.
Szerencsére, (vagy sajnálatunkra) a mai profi gépek csak a legfelső réteget érintik, így a festék valóban 2-3 év alatt eltűnik. Tehát nem kell félni, ha idő közben szeretnénk változtatni a színen vagy a formán. A mai sminktetoválások már nagyon finom és kímélő eljárással készülnek ... tisztelet a kivételnek.